Uitstapje naar de NOT

Een leuk verslag over een dagje op de NOT, lezen jullie mee?

Afgelopen dinsdag is onze collega Danielle naar de NOT beurs in de jaarbeurs in Utrecht geweest. Hieronder een kort verslagje hoe ze deze dag heeft beleefd. 

NOT

De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is het grootste vakevent voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs!

3 hallen

De beurs was verdeeld over 3 hallen met in totaal 285 stands. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik lang niet alles gezien heb of bij stil heb gestaan.

Toen ik binnenkwam kwam ik vrij vlot bij de AOB terecht en gezien het feit dat ik daar al lid van ben hoefden ze verder niet zoveel van mij en kreeg ik een lekker kopje koffie.

Daarna liep ik door naar hal 3 en kwam ik gelijk langs magische speelhuisjes. Althans ik vond ze magisch. Ze deden een beetje Efteling-achtig aan, prachtig. Deze speeltoestellen zijn van: -Speelmaatje- en bij hen draait het om een andere kijk op spelen, natuurlijke speelplekken. Op hun site www.speelmaatje.nl kun je meer informatie vinden.

En door..

Bij de stand van 1,2,3 zing werd ik aangesproken. Zij konden mij vertellen dat ze vanaf volgend schooljaar ook gaan starten met het aanbieden van dans en drama met doorlopende leerlijnen voor groep 1 t/m groep 8. Leuk!

Timetex was een stand met allemaal leermaterialen. Zij hebben onder andere onze bekende time-timers maar ook rekenmateriaal, speellokaal materialen, beloningsmateriaal enz. Zelf vond ik de stoplicht time timer wel een mooi idee. Bij de tijd die klaar zet is de groene tijd als de kinderen nog veel tijd hebben, als hij geel wordt is er niet veel tijd meer over en bij rood moeten ze écht bijna opruimen. 

Bij de stand van de Week van het Geld kon je een ware ‘experience’ doen. Je kreeg een voorstelling in een soort dicht blok. Was wel grappig en daarna kon ik nog een gadget aanvragen. Heb een ‘kletsdoosje’ besteld over geld.

Er waren natuurlijk heel veel stands met materialen. Ook veel met oordoppen en koptelefoons.

Kinderboekenland

Een groot gedeelte op de NOT bestaat uit ‘kinderboekenland’. Hier kun alles vinden wat te maken heeft met lezen en schrijven. Bij de stand van ‘de Schoolschrijver’ werd ik aangesproken. Zij hebben verschillende programma’s om het schrijven en lezen te bevorderen in het onderwijs. Voor groep 3-4 hebben ze 3 maandprogramma’s en voor groep 5 t/m 8 hebben zij 5 maandprogramma’s. Deze kun je ook afsluiten met een schrijven in de klas. Erg leuk. Op hun site: www.deschoolschrijver.nl kun je meer informatie vinden.

De stands van Snappet biedt een programma ‘les gemist’ aan. Kinderen die een les hebben gemist kunnen de instructie hierop bekijken. Ze hebben bijna alle methodes geïntegreerd. Hiervoor kun je kijken op www.les-gemist.nl

In het thema van de Nationale Voorleesdagen heb ik veel materialen ontvangen, waaronder lesbrieven bij verschillende kinderboeken. Hiervan zijn er ook veel te downloaden op www.de-leukste-kinderboeken.com/lesbrieven

Oké laatste 2 zijn de leukste 2! Vind ik dan….

Springlab draait om bewegend leren. Ik werd hier echt heeeeel enthousiast van. Ze hebben 3 onderdelen: de beweegvloer, springloop en fit & vaardig. Vooral die laatste was echt leuk. Dit doe je op het digibord en je kan verschillende oefeningen doen die niet te moeilijk zijn, maar waar ze op een snelle en leuke manier alles kunnen inoefenen. Ik heb nog een beweeg memory van ze gekregen die ik zeker ga uitproberen. Kijk maar eens op www.springlab.nl.

Last but not least: Het Stiltehuisje.

Wat een mooi concept is dat. Een fijn plekje, knus huisje, om tot rust te komen. Ik wou er bijna zelf in gaan zitten. Ze hadden ongelooflijk veel informatie met verschillende kaarten en materialen. Hiervoor kun je het beste eens op hun site kijken. www.destiltehuisjes.nl

Heeft u een vraag?

Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
X
X