Een ruimtereis?!

De leerlingen van Groep 7 van De Stapsteen gaan 20 april op ruimtereis!

Gisteren was de SpaceBuzz op Het Mozaïek in Almelo, 20 april komt De SpaceBuzz naar De Stapsteen voor de leerlingen van groep 7.

SpaceBuzz

De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual reality (VR) technologieën. Aan boord reizen kinderen via een VR-bril naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut, vanuit de raket!  

Tijdens de vlucht worden de kinderen door commandant André Kuipers, mede-initiatiefnemer en ambassadeur van SpaceBuzz, op de hoogte gebracht van alles wat de aarde en het heelal ons te bieden hebben: het Noorderlicht, satellieten in de ruimte, regenwouden, de aarde in donker en licht en tot slot een klein uitstapje naar de maan. Ze zien hoe ongelooflijk mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. De SpaceBuzz missie is om kinderen de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden. 

 

Educatieprogramma

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen van groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Voorafgaand aan de daadwerkelijke ervaring in de SpaceBuzz wordt er in de klas toegewerkt naar de ruimtereis. De leerlingen beginnen met het ontwerpen van een eigen teamnaam, patch en missie. Vervolgens worden ze opgeleid tot echte astronaut. Dit gebeurt door middel van theorie, maar ook praktijkopdrachten. Zo moeten de leerlingen bijvoorbeeld precisiewerk doen met handschoenen aan, eten op de kop, een planetarium maken en een raket lanceren. Tot slot volgt een heus examen. Wanneer de leerlingen geslaagd zijn, komt de SpaceBuzz naar school en kunnen de leerlingen instappen voor hun ruimtereis. 

Van de lancering tot de spectaculaire landing: een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht. 

Kijk voor meer informatie op https://www.spacebuzz.nl/

Heeft u een vraag?

Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
X
X